Diş Hekimi

  Dişhekimliği, Uzmanlık alanlarına göre, dişlerin, diş etlerinin, dil ve tüm ağız içi dokuların, diş-çene sisteminin, çene eklemleri ve çene kemiklerinin, yüz kemilkeri ve yüz dokularının normal anatomisini, fiziolojisini, patoloji ve etiolojisini araştıran, hastalıklarının Tedavsi ve Cerrahisi ile uğraşan Tıp Anadalıdır. Diş Hekimi

Diş hekimi kendi alanı ile beraber Temel ve Klininik tıp bilimlerini bilir. Hemen hemen her hastaya cerrahi ve ya enjeksiyon işlemleri  yaptığı için fenalaşma ve kötü hal durumunda ilk tıbbi yardımı göstermesi açısından İlk yardım ve Acil tıp konusunda da yeteri kadar bilgi ve pratiğe sahip olmalıdır. Gerek dahili endokrinolojik ve sistemik hastalıkların erken ağız içi bulgularını teşhis edib ilgili branşlatra yönlendirmesini bilmelidir.

   Diş hekimliği fakültelerinde eğitim süresi 5 yıldır. Diş hekimliği programının ilk iki yılını başarı ile tamamlayan öğrenciye “Temel Diş Hekimliği Bilimlerinde Önlisans Diploması”, beş yıllık diş hekimliği fakültesini bitiren öğrenciye ise “Diş Hekimliği Yüksek Lisans Diploması” ve “Diş Hekimi” ünvanı verilir.